Vrijeme je da se krene

Jaskanac Ivan Puškarić i prijatelji krenuli biciklom obići granicu Hrvatske u 12 dana

Jaskanac Ivan Puškarić zajedno s Markom Dešom i Markom Kosom biciklom će kroz 12 dana obići granicu Hrvatske. Pothvat je to humanitarnog karaktera kojim Puškarić želi podržati Udrugu Krijesnica, odnosno podići svijest da postoji sve više djece oboljele od malignih bolesti o čemu bi se trebalo više razgovarati i prema mogućnostima pružiti financijsku podršku.

Na dvanaestodnevno putovanje krenuli su sa Strossmayerovog trga u Jastrebarskom, na Veliku Gospu, u 7 i 30 sati ujutro. Dečke su ispratili i dali im podršku njihovi suradnici, prijatelji i donatori. Pothvat Pedalom za krijesnice oduševio je sve u Udruzi Krijesnica. Mihael Severinac iz Udruge Krijesnica rekao je kako su ovakve humanitarne akcije potrebne.

Još uvijek ima puno ljudi koji misle da je rak prijenosna bolest, tumori su još uvijek tabu tema, posebno kada se spominju djeca. Ovakvim humanitarnim akcijama situacija se mijenja i potiče se ljude na edukaciju, ispričao je Severinac.

Financijska sredstva za djecu oboljelu od malignih bolesti mogu se donirati od 10 kuna pa nadalje putem portala www.cinipravustvar.hr. Ovaj humanitarni izazov je nazvan ‘Pedalom za Krijesnice.

Podijeli ovu objavu