Gostovanje ” Dobro jutro Hrvatska”

Poznavajući nekoliko obitelji čija su djeca oboljela od malignih bolesti koji su bili korisnici udruge Krijesnica Ivan Puškarić odlučio je svoju vožnju posvetiti njima i pokušati skupiti sredstva za udrugu.

U humanitarnoj akciji “Pedalom za Krijesnice” Ivan Puškarić, Marko Kos i Marko Deša u 12 dana  će obići u potpunosti granicu Hrvatske i napraviti čak 3.100 kilometara s preko 30.000 metara uspona.

Odvozit će čak 3.100 kilometara biciklom, a čeka ih preko 30.000 metara uspona, sve s ciljem prikupljanja sredstava za udrugu Krijesnica koja već dvadeset godina pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima pružajući psihosocijalnu, pravnu i materijalnu pomoć.

Inicijator akcije „Pedalom za Krijesnice“ Ivan Puškarić ideju je dobio prošle godine dok je vozio izazov Everesting , kada se u 17 sati vožnje popeti na 8848 m visine. Kako je poznavao nekoliko obitelji iz Jastrebarskog čija su djeca oboljela od malignih bolesti koji su bili korisnici udruge Krijesnica i kad je vidio njihovu borbu, odlučio je svoju vožnju posvetiti njima i pokušati skupiti sredstva za udrugu kako bi mogli pomoći što veći broj oboljelih.

Ruta vožnje biciklima ide uz granicu Hrvatske, koliko je bliže moguće, a duljinu od 3.100 km, planiraju prijeći u 12 dana. Kreću  iz Jastrebarskog preko Žumberka  po granici sa Slovenijom prema Istri,  spuštaju se na Dalmaciju, a zadnja etapa je Slavonije. Cijelo vrijem će ih pratiti Tomislav Kolec i Dražen Buketa iz Virovitice s logističkim vozilom.

Početak  akcije „Pedalom za Krijesnice“ je 15. kolovoza u 7.30 sati iz Jastrebarskog, a dolazak u Jastrebarsko  26.kolovoza u 14.30 sati

O radu udruge Mihael Severinac, predsjednik mladih udruge Krijesnica rekao je:

– Udruga Krijesnica postoji 20 godina, pomažemo obiteljima djece koja boluje od malignih bolesti. U Zagrebu imamo 4 stana u kojima roditelji besplatno borave dok su njihova djeca na liječenju. Pružamo im psihosocijalnu podršku, rehabilitacijske programa, jeftinije karte za prijevoz, besplatne avionske karte prema Zagrebu i još mnoge aktivnosti koje provodimo.

Sam Mihael je uspio je pobijediti bolest, bio je na rehabilitacijskom kampu Krijesnice gdje upoznao i druge koji su se liječili. Tu je vidio koliko je važno biti dio takve grupe, razgovarati o problemima koje imaju nakon liječenja. Oformili su grupu mladih Krijesnice, krenuli su s raznim aktivnostima poput osvješćivanja djece u razredu u kojem ide i oboljelo dijete, druženje na odjelima s oboljelom djecom kako bi im se olakšao boravak u bolnici.

Kroz Krijesnicu je prošlo preko 1.100 obitelji u 19 godina rada. To nije kompletan broj, mnogi se nisu javili, rekao je Mihael te dodao da se u humanitarnoj akciji „Pedalom za Krijesnice“ preko platforme „Činim pravu stvar“ mogu  donirati  sredstva namijenjena za mlade, rehabilitacijske aktivnosti mladih koji su se liječili.

Za ovaj pothvat najvažnija je jaka glava uz fizičku aktivnost, naglasio je Ivan i zahvalio se lokalnoj zajednici koja im je pomogla u organizaciji, od Jastrebarskog, Ploča do Turističkih zajednica po cijeloj Hrvatskoj i poziva sve bicikliste da im se pridruže  i s njima odvoze pojedine etape. U 12 dana vožnje biciklima po Hrvatskoj dobro će im doći društvo.  

Humanitarna akcija „Pedalom za Krijesnice“ je za djecu oboljelu od malignih bolesti kako bi se prikupljanjem sredstava za udrugu Krijesnica. Svaki drugi dan u RH jedno dijete oboli od maligne bolesti. Liječenje traje u prosjeku godinu dana što je velika borba kako za samo dijete tako i cijelu obitelj. Da bi tu borbu lakše savladali tu je udruga Krijesnica koja im pomaže.

Krijesnica je udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Osnovni cilj Udruge je unapređivanje kvalitete života djece oboljele od malignih bolesti i njihovih obitelji.

Podijeli ovu objavu