Vozilo se sa srcem

Povodom Dana grada Jastrebarskog u nedjelju, 21. studenog održana je biciklijada Jaskansko srce. Sudjelovalo je 70-ak biciklista iz različitih dijelova Hrvatske.

Biciklisti su prošli rutu koja prolazi pitoresknim predjelima jaskanskog kraja, a srcolik oblik bila je dodatna motivacija za sve sudionike koji su je s ponosom vozili. 

Ruta je krenula iz Jastrebarskog u smjeru Karlovca, kroz naselja Guci Draganički, Krašić, Pribić, Puškarov Jarak, Slavetić, Brezari, Gorica Svetojanska, Ivančići, Kupeč Dol, Gornja Reka, s ciljem u Jastrebarskom uz policijsku pratnju. Prva okrjepa organizirana je u Svetoj Jani u podrumu Dobre berbe, a na cilju je sve sudionike dočekao gulaš koji su pripremili jaskanski vatrogasci.

Inicijator ove lijepe priče je Ivan Puškarić, čovjek velikog srca koji se upustio u veliku humanitarnu avanturu vožnje biciklom granicom Lijepe naše kako bi podržao udrugu “Krijesnice” koja pomaže roditeljima djece oboljele od malignih bolesti. Kroz projekt Pedal with heart svakog mjeseca uplaćuje određen iznos na račun udruge, sukladno broju svojih „odrađenih“ kilometara, a ovim putem poziva i sve sudionike biciklijade da učine isto.

Podijeli ovu objavu